Bowenova tlaková masáž

Je specifická masážní technika spočívající ve zvláštním uvolňování svalů a svalových skupin prostřednictvím jemné manipulace s vrstvami kůže a podkoží. Masér provádí hmaty na jasně definovaných místech ve stanoveném pořadí tak, že na stanoveném místě nahrne kůži napříč přes sval, vedle svalu vyvine jemný, nebolestivý tlak, který udržuje několik vteřin, a pak, pod stále stejným tlakem, vyrovná vytvořenou kožní řasu a vrátí kůži zpět na původní místo. Mezi jednotlivé série pohybů jsou zařazovány přestávky / nejčastěji dvouminutové /, které organismu poskytují čas a přispívají tím k lepšímu výsledku aplikace. Cílem tohoto typu terapie je optimální vyladění svalové soustavy ošetřovaného organismu s využitím jeho vlastních regeneračních mechanismů. Základní ošetření lze podle potřeby rozšířit o některou z doplňkových sestav, zaměřených na specifické problémy, subjektivně pociťované ošetřovanou osobou.
Kolikrát je doporučeno jít na tuto terapii
Na tuto terapii je vhodné jít třikrát za sebou s odstupem 7 dnů (maximálně 14 dnů). Další návštěvy jsou možné podle individuálních potřeb.
Doporučení k Bowenově tlakové masáži
Ideálně naplánujte Bowenovu masáž na den, kdy nebudete vystaveni obzvlášť stresové situaci, lépe tak využijete energii získanou k Vaší regeneraci a samoléčbě.
V den ošetření se nesprchujte ani nekoupejte v horké vodě.
V následujících 5 – 7 dnech neabsolvujte jiné masáže ani mobilizace, manipulace, měkké techniky.
Vyhněte se po tuto dobu také extrémním teplotám vody , sauně a jednostranné zátěží.
Po každé masáži provádějte oblékání i obouvání pouze v sedě, neměli by jste stát na jedné noze.
Dbejte na to, abyste nesetrvávali ve stejné poloze nebo sedu déle než 30 minut. Poté se protáhněte a projděte místnosti.
Jako pomoc při detoxikaci organismu pijte alespoň dva a půl litru vody (vlažné až horké) denně.
Naučte se sedět tak, aby jste nekřížili nohy, což blokuje průchod energie v těle a mnohdy je příčinou zablokování páteře.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>